În mijlocul scandalului cărnii de cal etichetate drept vită pe meleagurile europene, membrii comunităţilor islamice stabilite pe vechiul continent verifică ingredientele puse în kebabul pe care îl consumă.
Consiliul Islamic Central Elveţian (ICCS) a comandat teste pe 20 de eşantioane de kebab de la procesatori din nouă oraşe. În şapte din cele 20 de eşantioane s-a descoperit carne de porc, deşi furnizorii asigurau că produsele sunt „halal”, potrivit Digi 24. Reprezentanţii Consiliului Islamic Central Elveţian s-au declarat „şocaţi” de descoperire. „Analiza eşantioanelor relevă o proporţie foarte redusă” de carne de porc în kebab, sub 0,1%, se arată într-un comunicat al ICCS. În această cantitate, organizaţia consideră că prezenţa cărnii de porc - al cărei consum este interzis de religia musulmană - este rezultatul unor deficienţe şi greşeli în procesul de preparare. Mai exact, instrumentele cu care a fost pregătit kebabul ar fi putut intra în contact şi cu resturi de carne de porc folosite în prepararea altor produse. Analizele au fost făcute pe carne de la procesatori din nouă oraşe elveţiene: Berna, Biel, Zürich, Winterthur, Basel, Lucerna, Kreuzlingen, Lausanne şi Geneva. S-a descoperit carne de porc în produse provenite din Kreuzlingen, Winterthur, Biel, Berna, Lucerna şi Geneva. Citeşte şi Ikea a extins retragerea chiftelelor de carne la 24 de ţări, inclusiv în Asia şi Caraibi Testele au fost solicitate după ce, în Germania, a fost descoperită carne de porc în produse destinate musulmanilor în procent de 7%. Oricât de redus ar fi procentul de carne de porc din kebab, consumatorii musulmani sunt afectaţi. „Este un dezastru. Personalul nostru verificase toţi furnizorii şi, în toate cazurile, am fost asiguraţi că acest kebab este halal”, a declarat Nicolas Blancho, preşedintele organizaţiei islamice. Citeşte şi SUA au anunţat că nu importă carne de vită d