Producatorul de conserve de carne Scandia Romana, care a investit anul acesta 30 mil. euro intr-o noua fabrica de conserve si mezeluri din Sibiu, asteapta vanzari de 30 mil. euro numai din productia de mezeluri pana in 2011.
Noua fabrica, construita pe o suprafata de 20.000 de metri patrati si cu o capacitate totala de productie de 36.000 de tone anual, va deveni operationala anul viitor.
"Nu vom opera la capacitate maxima din primul an de activitate, dar speram sa lucram la minim 60% capacitate de productie", a declarat Adrian Gaspar, director general al Scandia.
Capacitatea de productie pentru conserve a noii unitati va fi de 22.000 de tone anual, cu 1.000 de tone mai mult fata de capacitatea vechii fabrici. In cazul mezelurilor, directorul general spune ca va produce peste 20 de tone zilnic. "Nu am definit inca gama sortimentala la mezeluri, dar incercam sa lansam o gama traditionala, care cu siguranta nu se va pozitiona pe segmentul produselor foarte ieftine", a precizat el.
Gaspar estimeaza ca in viitorul apropiat unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere ale vanzarilor vor fi inregistrate pe segmentul premium al conservelor de carne.
"Estimam ca se vor cumpara mai multe produse premium anul acesta. Asteptam o crestere de pana la 3% a vanzarilor de conserve din carne pe acest segment", a mai spus directorul general al Scandia.
Reprezentantii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului Scandia va inregistra 50 mil. euro numai din vanzarea de conserve de carne, in conditiile in care producatorul din Sibiu a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 50 mil. euro.
Directorul general spune ca Scandia a fost ofertata de mai multe fonduri de investitii, insa nu a semnat nici un contract in acest sens. "Cred ca mai degraba ne-am alinia cu un fond de investitii, cu conditia ca acesta sa detina actiun