Continutul lor le recomanda in diverse afectiuni putind fi consumate in fiecare zi. Combinate in salate cele trei legume, salata verde, ridichile de luna si ceapa verde, isi pot aduce aportul lor de vitamine si minerale la sanatatea corpului. Consumate cu regularitate vor da savoare dejunurilor noastre dar vom beneficia si de efectelor pe termen lung: revitalizare, remineralizare cu alte cuvinte vitalitate. Datorita continutului lor au o sumedenie de recomandari in diverse afectiuni. Ridichea rosie stimuleaza bila Ridichea contine aproximativ 93% apa restul fiind proteine, grasimi, celuloza, minerale, vitamine etc. Datorita acestor substante ridichea ajuta la eliminearea viermilor intestinali si stimuleaza pofta de mincare. Consumul ridichilor impiedica formarea calculilor renali si hepatici, stimuleaza bila si ajuta la eliminarea toxinelor. De asemenea combate scorbutul si scade excitabilitatea nervoasa. Bolile in care se utilizeaza in dieta ridichiea sint cele de plamini, colite de putrefactie, migrene, boli de ficat, dischinezii biliare, alergii, pietre la vezica biliara sau la rinichi. Salata verde ajuta la eliminarea toxinelor Cele trei varietati de salata verde care sint cultivate pentru alimentatie, si nu numai, sint marula, salata de capatina si salata de foi. Frunzele salatei contin protide, sodiu, substante grase, hidrati de carbon, potasiu, minerale si vitamine: A, B1 si 2, C, E, PP. Acestea dau salatei proprietati de remineralizator si depurativ, sedativ si emolient. Daca este servita ca aperitiv, salata stimuleaza secretia glandelor digestive. Consumata regulat favorizeaza eliminarea toxinelor, stimuleaza bila fiind si un bun drenor hepatic. Frunzele aplicate pe furuncule le ajuta la maturare. In cosmetica salata poate fi utilizata in ingrijirea tenurilor uscate si decongestionate facind loctionari cu decoct de salata avind efecte de catifelare ale pieli