Incotro ne indreptam? Directia spre care evolueaza societatea noastra e oare una benefica pentru spiritul uman? Ceea ce vedeti aici e un fragment dintr-o Apocalipsa... Frescele de la Motor sint in acelasi timp si o ofranda inchinata lui Da Vinci, tatal tuturor motoarelor... Vedeti, acolo, la mijloc Omul vitruvian. Nucu e un fel de om orchestra, care, in limitele timpului, se ocupa in amanunt de toate. Supravegheaza aprovizionarea, tine contabilitatea, instruieste chelnerii si bucatarii. El insusi fiind un bucatar desavirsit. "Gatesc numai din placere, dar gatesc in fiecare zi. Ma calauzesc dupa intuitie. Pot inventa meniuri noi, descoperind mereu noi combinatii. E suficient sa-mi bag nasul intr-un restaurant, ca sa fur toate retetele", ni se confeseaza inventatorul in fata unui pahar de Henessy... "Subrek-ul, de pilda, se face fara drojdie. Iese foarte tare. Eu fac aluatul cu drojdie. Si atunci el devine mai gingas... Umplutura se face din carne de oaie. Pun carne de oaie. Respect reteta. Aici nu mai e nimic de schimbat..." "Nucu e un adevarat artist", completeaza Dragos, cu fata brazdatza de un zimbet pisicher... si de aici, dezvolta o intreaga teorie, a noii arte pop, practicata de un anume Daniel Salierri-Galati, evreu nascut in Romania si stabilit in Occident... Dragos a vazut lucrarile lui Salierri expuse la Viena. Plasticianul galatean a impins limitele formei de perceptie a artei spre paroxism. Inventia sa e una foarte simpla... Salierri invita oamenii la masa asumindu-si toata cheltuiala. Pune o singura conditie: ultimile ramasite, paharele nebaute, firimiturile, farfuriile nesterse, servetelele folosite, cutitele murdare, furculitele si lingurile sa ramina la locul lor. Dupa terminarea festinului, la care participa deseori el insusi, Salieri vine cu o echipa de lucratori ce lipeste si conserveaza toate aceste resturi, asa cum sint pe masa. Intimplarea are un