RETETE CU ADRESA
CRISTINA ANDREEA CATANA
De multe ori somnul ne este tulburat de sforaitul celui sau celei de langa noi. Ii mai dam un cot, delicat sau nu, dar dupa un timp zgomotele se aud iar in noapte. O solutie este sa ii facem celui (celei) care sforaie un buzunaras in spatele pijamalei in care sa punem o minge de tenis, astfel incat acesta sa doarma pe spate sau pe o parte. Astfel vom avea liniste. Ii putem obliga pe "sforaitori" ca la cina sa bea foarte multe lichide si astfel sa manance mai putin. Si mai ales sa le ascundem tigarile, pentru ca tutunul ii face mai zgomotosi decat de obicei.
Supa de gulii
INGREDIENTE: 1,500 l apa, 1-2 gulii mari, doua lingurite unt, o lingurita faina, un pahar smantana, sare, o lingurita marar tocat PREPARARE: Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pana se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu apa in care au fiert. Se pune din nou la foc si, cand incepe sa fiarba, se adauga untul si smantana in care s-a dizolvat o lingurita de faina. Dupa ce mai da in 2-3 clocote, se potriveste de sare si se presara mararul tocat. Se serveste cu orez fiert separat, spalat cu apa rece sau cu crutoane.
Salata de oua cu ceapa verde si patrunjel
INGREDIENTE: 6-8 oua, 8 fire ceapa verde, 4 linguri ulei, doua linguri zeama de lamaie sau otet, sare, piper, patrunjel verde dupa dorinta PREPARARE. Ouale se fierb pana ce devin tari, apoi se pun in apa rece ca sa se cojeasca mai usor. Cand s-au racit, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Ceapa se curata, se spala si se taie bucatele de 1-2 cm, cu cozi cu tot. Separat, intr-o cana, se prepara un sos din ulei, otet sau zeama de lamaie, sare, piper si putin patrunjel verde tocat. Se ia o salatiera, se pun in ea feliile de ou, ceapa taiata bucatele, se toarna deasupra sosul si totul se amesteca bin