Un băieţel şi mama acestuia au fost internaţi joi seară în spital, copilul fiind diagnosticat cu intoxicaţie acută, după ce au consumat ciuperci cumpărate din supermarketul PIC.
Un copil de patru ani, din Craiova, a fost internat joi seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu diagnosticul intoxicaţie acută, după ce a consumat mâncare de ciuperci, pe care le-au cumpărat din centrul comercial PIC. Conform medicilor craioveni, I.V. a fost internat în stare gravă la Terapie Intensivă în Secţia de pediatrie a Spitalului de Urgenţă Craiova, după ce avusese greaţă, vărsături şi colici abdominale. Părinţii copilului au spus medicilor că acesta a consumat o mâncare de ciuperci, care au fost cumpărate din supermarketul PIC din Craiova. „Pacientul a fost internat cu enterocolită acută, după ce a consumat o mâncare pregătită din ciuperci congelate. În prezent, starea copilului este bună şi este ţinut sub supraveghere medicală“, a declarat dr. Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova. Probleme a avut şi mama băieţelului, care s-a prezentat la spital cu aceleaşi simptome.
Control OJPC la PIC
Reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj s-au autosesizat şi ieri au verificat ciupercile congelate expuse la vânzare în PIC. În urma controlului s-a stabilit că 12 pungi de ciuperci, fabricate în Belgia, din sortimentul celor cumpărate de familia copilului internat în spital sunt alterate. „Chiar dacă pe ambalaj termenul de valabilitate al produsului dura până în 2009, o parte dintre ele erau alterate. S-a mai constatat că ciupercile respective nu aveau documente de atestare calitativă şi certificate fito-sanitare“, a explicat Mariana Drăghici, inspectoare în cadrul OJPC Dolj.
În urma controlului s-a descoperit şi faptul că ciupercile erau păstrate la o temperatură de -14 gra