Indiferent de regimul pe care îl urmezi o regulă esenţială este să nu mănânci cartofi prăjiţi. Prăjelile sunt considerate, în general, cele mai dăunătoare preparate.
Acestea sunt considerate principalul motiv pentru predispoziţia la obezitate, atacuri de cord şi diabet, notează revista TIME. Un studiu recent al savanţilor spanioli arată că prăjelile nu ar merita reputaţia de cele mai dăunătoare preparate.
Cercetarea, efectuată pe mai mult de 40.000 de adulţi, arată că persoanele care obişnuiau să mănânce alimente prăjite nu prezentau un risc mai mare de a suferi de boli de inimă sau de a se confrunta cu o moarte prematură, spre deosebire de cele care nu aveau aceste obiceiuri culinare.
Faptul că alimentele prăjite nu sunt atât de dăunătoare organismului a fost demonstrat şi de o altă cercetare care a fost realizată în rândul femeilor obeze. Datele acestui studiu arată că aceste preparate au un efect benefic asupra insulinei.
O explicaţie posibilă a acestei inconsistenţe a rezultatelor este că studiile au variat în ceea ce priveşte tipurile de ulei şi grăsimi folosite la prajit, mai notează TIME.
Participanţii la studiul spaniol au utilizat, în principiu, ulei de măsline şi de floarea soarelui, iar cei care au demonstrat apariţia unui beneficiu au consumat mâncare bogată în ulei de măsline extra-virgin.
Indiferent de regimul pe care îl urmezi o regulă esenţială este să nu mănânci cartofi prăjiţi. Prăjelile sunt considerate, în general, cele mai dăunătoare preparate.
Acestea sunt considerate principalul motiv pentru predispoziţia la obezitate, atacuri de cord şi diabet, notează revista TIME. Un studiu recent al savanţilor spanioli arată că prăjelile nu ar merita reputaţia de cele mai dăunătoare preparate.
Cercetarea, efectuată pe mai mult de 40.000 de adulţi, arată că persoanele care obişnuiau să mănânce alimente pr