McDonald’s România a deschis uşa de la bucătăria unuia dintre restaurantele din Bucureşti pentru un grup de jurnalişti în încercarea de a arăta consumatorilor condiţiile în care sunt preparate sandvişurile.
Dacă eşti răcit, atunci nu ai ce căuta în bucătăria unui restaurant McDonald's, ne spune de la început o reprezentantă a companiei. Aceasta este una dintre regulile interne ale celebrului lanţ de restaurante fast-food.
Oficialii companiei au explicat care sunt regulile pe care trebuie să le respecte orice angajat al firmei înainte de a intra într-una din cele 64 de bucătării ale restaurantelor deschise în 21 de oraşe din România. Produsele de bază - chifle, cartofi prăjiţi, carnea, sosurile, fructele şi legumele, sunt ţinute în locuri speciale, fiecare având un recipient separat.
Deşi durează câteva zeci de secunde, prepararea unui sandviş presupune parcurgerea mai multor paşi:
● Chilele sunt primele "ingrediente" folosite. Acestea sunt lăsate timp de 17 secunde într-un toaster uriaş pentru a se încălzi. Astfel, pâinicile capătă aspectul uşor rumenit.
● După ce au fost scoase din toaster, pe chifle se pun, cu un dispozitiv special, sosul şi apoi legumele. Castraveţii, ceapa, salata şi varza se aşează în mod diferit, în funcţie de tipul sandvişului comandat.
● Bucata de carne este adăugată la sfârşit. Aceasta este luată cu cleşti speciali sau spatule.
● După ce sandvişul este gata, acesta este împăturit în hârtie cerată sau pus într-o cutie şi servit clienţilor.
Zona în care se prepară produsele este una aseptică. Înainte de a intra în bucătărie, fiecare angajat se spală pe mâini. În cazul în care lucrătorii din bucătărie sunt răciţi sau au o altă problemă de sănătate au interdicţie să intre în zona unde se pregătesc preparatele de tip fast-food.
IATĂ câteva fotografii din bucătăria unui restaurant McDonal