Terapii într-un decor rustic şi răsfăţuri cu miere, unt de carpen sau lumânări din aloe vera şi nucă de cocos picurate direct pe piele au fost câteva dintre „numerele“ prezentate la campionat.
Fete suple îmbrăcate în halate se plimbau de colo-colo, terapeuţi care făceau exerciţii de încălzire pe holuri şi o sală cu opt mese de masaj la care erau „lucrate“ muşchi cu muşchi câteva modele. Unii specialişti lucrau lent, iar alţii masau în paşi de dans. S-a întâmplat ieri, la a doua ediţie a Campionatului internaţional de masaj clasic şi spa-masaj. „Sunt 36 de concurenţi, dintre care unul a venit din Italia. Juriul e format dintr-un expert moldovean, doi din Lituania, doi din Rusia, unul din Italia şi unul din Israel“, a precizat Roza Antipov, preşedinta Asociaţiei Maseurilor şi a Terapeuţilor din Moldova.
Pielea de oaie - element de decor
Emil Sârbu, un chişinăuian de 25 de ani, este maseur de numai câteva luni. Ne spune că a început să facă astfel de terapii ajutat de prietena lui, cosmeticiană, împreună cu care vrea să deschidă un salon de wellness.
„Dacă începi şedinţa cu calm, pacientul se relaxează repede. În masajul clasic lucrăm de jos în sus, spre partea cervicală şi trebuie să menţinem permanent contactul cu pacientul“, ne-a destăinuit Emil.
Apoi ne-a prezentat programul de spa pe care l-a pus în practică în acest concurs. „Am pregătit un masaj lent şi profund pentru spate şi picioare, într-un ambient rustic, în care modelul stă pe o piele de oaie. Ajută la relaxarea muşchilor, îmbunătăţeşte circulaţia şi măreşte amplitudinea mişcărilor articulare“, a mai spus maseurul.
O terapeută îşi face ultimele pregătiri pentru un număr aparte. „Am pregătit un masaj spa mai puţin întâlnit în Moldova, cu lumânări din unt de carpen, aloe şi unt de cocos, pe care le topesc şi le picur pe corp. Relaxarea modelului e totală“, ne-a povestit Lin