Patronii a două restaurante de lux din capitala Franței repartizează mesele în funcție de aspectul fizic al clienților, au dezvăluit două foste angajate ale fraților Thierry şi Gilbert Costes.
Cei doi frați sunt proprietarii restaurantelor Le Georges, situat pe terasa centrului Pompidou, cu o vedere impresionantă asupra Parisului, şi Café Marly, situat lângă Luvru.
"Cei care arată bine sunt conduşi la locurile mai bune, astfel încât poată fi văzuţi de ceilalţi, iar cei care arată mai puţin bine sunt conduşi spre locurile din colţurile sălii", au declarat două foste angajate, citate de publicația franceză Le Canard Enchaîné.
Potrivit sursei citate, deviza lui Gilbert Costes e foarte simplă: "Dacă oamenii arată bine, îi aşezaţi aici, dacă nu, îi aşezaţi dincolo!". Cele două foste angajate au mai povestit că dacă, din greșeală, așezau la o masă bună un client cu un fizic mai puțin plăcut, erau imediat admonestate de patron, care le spune că strică imaginea restaurantului.
Aceleași reguli stricte privind aspectul fizic se aplică și personalului angajat în restaurantele celor doi frați. Astfel, femeile trecute de 30 de ani și cu o înălțime mai mică de 1,7 m nici nu ar trebui să se deranjeze să aplice pentru vreun post
în cadrul grupului Costes, mai relatează publicația franceză.