Cercetătorii au descoperit dieta care creşte rata de supravieţuire în rândul suferinzilor de cancer.
„Consumul de nuci şi de grăsimi sănătoase duce la creşterea nivelului de antioxidanţi din plasmă şi reduce totodată nivelul insulinei şi al inflamaţiei, ceea ce poate duce la încetinirea progresului cancerului de prostată”, explică Erin Richman, autorul unui nou studiu şi totodată cercetător în cadrul University of California San Francisco Department of Epidemiology and Biostatistics.
Risc mai mic
Bărbaţii care consumau mai multe grăsimi sănătoase de origine vegetală, nuci şi ulei de măsline după ce fuseseră diagnosticaţi cu cancer la prostată prezentau o rată a supravieţuirii mai bună decât bărbaţii care nu îşi schimbau dieta, arată studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea California. Cercetătorii au mai descoperit că bărbaţii care înlocuiau 10% din caloriile obţinute zilnic din carbohidraţi cu grăsimi vegetale sănătoase prezentau un risc cu 29% mai mic de a dezvolta cancer de prostată letal. De asemenea, aceşti bărbaţi prezentau totodată un risc cu 26% mai mic de a muri din orice cauză.
Metodă importantă
Cercetarea a fost publicată în Journal of the American Medical Association (JAMA) Internal Medicine sugerează că schimbarea dietei reprezintă o metodă importantă prin care bărbaţii diagnosticaţi cu cancer la prostată pot să-şi reducă riscul de deces.
Studiul a fost efectuat pe 4.577 de bărbaţi ce fuseseră diagnosticaţi cu cancer de prostată non-metastatic înter 1986 şi 2010.
RECOMANDĂRILE EDITORILOR: ROMÂNIA LUI CRISTOIU. S-a trezit Traian Băsescu din somnul dulce al Coabitării?!Lăcomia "Baronului Roşu". Podul poate să se dărâme, şpaga să vină!A MURIT ȘI COTA UNICĂ DE 16 LA SUTĂ!
CELE MAI POPULARE ŞTIRI:
Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile Berbec, Rac, Fecioară