Conform statisticilor, anul acesta s-a dublat pretul alimentelor de baza, comercializate in piete, astfel fiind inregistrate cresteri de peste 80%. In primele luni ale anului 2002, pretul fainii a crescut cu 106%, aceasta fiind vanduta pe piata cu 8000 de lei kilogramul, cu 158% la catofii de toamna, al caror pret a fost de 4800 de lei pe kilogram, la sfecla rosie pretul a crescut cu 108%, fata de anul precedent pretul pe kilogram situandu-se la aproximativ 7500 de lei. De asemenea, s-au inregistrat cresteri de 142% la mere, pretul de vanzare al acestora situandu-se la 12.000 de lei pe kilogram, la laptele dulce cu 110%, prin vanzarea la pretul de 10.000 de lei pe litru, la branza de vaci, care a inregistrat o crestere de 132%, fata de anul trecut pretul acesteia situandu-se la aproximativ 40.000 de lei pe kilogram, si la ouale de gaina, al caror pret a crescut cu 133% fata de anul precedent. O crestere mai mica s-a inregistrat la porumb, ceapa si fasole, unde preturile au crescut cu aproximativ 80% fata de luna ianuarie a anului precedent.
Doriana SAMATARU
Conform statisticilor, anul acesta s-a dublat pretul alimentelor de baza, comercializate in piete, astfel fiind inregistrate cresteri de peste 80%. In primele luni ale anului 2002, pretul fainii a crescut cu 106%, aceasta fiind vanduta pe piata cu 8000 de lei kilogramul, cu 158% la catofii de toamna, al caror pret a fost de 4800 de lei pe kilogram, la sfecla rosie pretul a crescut cu 108%, fata de anul precedent pretul pe kilogram situandu-se la aproximativ 7500 de lei. De asemenea, s-au inregistrat cresteri de 142% la mere, pretul de vanzare al acestora situandu-se la 12.000 de lei pe kilogram, la laptele dulce cu 110%, prin vanzarea la pretul de 10.000 de lei pe litru, la branza de vaci, care a inregistrat o crestere de 132%, fata de anul trecut pretul acesteia situandu-se la aproximativ 40.00