Şoni, pe numele lui real Alexandru Pădurean, a devenit un brand al celui mai important eveniment cinematografic din Ardeal, Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Cine a gustat cel puţin o singură dată din gulaşul preparat de către Şoni, aşa cum este cunoscut el clujenilor, a fost de părere că a avut parte de cea mai bună gustare de până atunci.
Încă de la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Alexandru Pădurean a fost cel care în fiecare miercuri, de Ziua Maghiară la TIFF, prepara pentru invitaţii evenimentului, cel puţin un ceaun din mâncarea tradiţională maghiară. La cea de-a opta ediţie a festivalului de film, prezenţa lui Şoni în curtea Muzeului de Artă din Cluj a fost deja ca o revedere cu o veche cunoştinţă, fără de care evenimentul nu e la fel de colorat, dar nici la fel de aromat.
Vedete, fani ai gulaşului
Dacă în 2000, la prima ediţie al TIFF acesta gătea un singur ceaun de gulaş, anul acesta nu mai puţin de 300 de litri au fost pregătiţi miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii. Doar dimensiunile s-au schimbat, însă apetitul cinefililor pentru celebrul gulaş „á la Soni” a rămas acelaşi, în douăzeci de minune acesta fiind deja istorie. Personalităţi precum Dorel Vişan, Alex Leo Şerban sau Nae Caranfil n-au trecut niciodată pe la TIFF fără să se înfrupte din mâncarea preparată în aer liber de acesta.
Spune că are propria lui metodă de preparare a gulaşului, pe care nu vrea s-o dezvăluie nici în ruptul capului, dar foloseşte aceleaşi ingredinte, circa 20 de kilograme de cartofi, ceapă, ardei, morcovi, din fiecare, peste 15 kg. de smântână, dar şi 20 de kg. de carne.
„Papa la Şoni” renumit în Vamă
Faima lui Şoni nu s-a oprit doar în Ardeal. El a devenit un personaj notoriu şi în capitală sau Vama Veche. A lansat în Bucureşti