Daca prima idee pentru o cina rapida include carnea rosie, mai ganditi-va. Studii recente arata ca exista o stransa legatura intre aceasta si cancerul la san. In cadrul unui studiu realizat de Harvard Medical School, expertii au cercetat arhivele mai multor institutii medicale, gasind dosarele medicale ale 90.000 de femei din SUA, chestionate in 1991, 1995 si 1999 cu privire la obiceiurile lor alimentare.
Dupa cum transmite ziare.com, concluzia cercetatorilor a fost ca predispozitia catre cancer se afla in stransa legatura cu banala carne rosie. In mod paradoxal, femeile care consuma mai multa carne rosie sunt, de obicei, supraponderale si fumeaza, au mai concluzionat specialistii citati de Yahoo! Health. Chiar si daca se elimina acesti doi factori, riscul de a dezvolta cancer la san ramane mai mare decat in randul femeilor care nu consuma, de obicei, carne rosie. Din pacate, studiile nu au putut determina cantitatea exacta de carne rosie ce poate fi consumata in siguranta, fara riscuri.
Daca nu vor sa traiasca cu teama zilei de maine, femeile ar trebui sa invete cate ceva din alimentatia popoarelor mediteraneene, unde masura si diversitatea inseamna totul, explica specialistul consultat de Yahoo! Health, Lillie Shockney.
Cand ne gandim la aceasta boala, de-a dreptul hidoasa, presupunem ca nu putem face nimic pentru a preintampina aparitia ei. Din start gandim ca e vorba de mana soartei, cand, in realitate, exista cateva lucruri ce pot fi facute pentru ca femeile sa nu ajunga doar cifre intr-o statistica, conform Yahoo! Health.
- Stim ca exercitiul fizic ajuta; cele mai indicate pentru a nu te expune riscului de cancer la san sunt plimbarile in pas alert si exercitiile aerobice, de trei ori pe saptamana.
- A-ti supraveghea greutatea, in asa fel incat sa ramana stabila si in limitele potrivite staturii si varstei