Arome care stârnesc simţurile, multe legume, orez, carne de toate felurile, creveţi, sosuri sofisticate - toate pregătite cu migală şi oferite turiştilor. Bucătăria sârbească, libaneză şi cea mediteraneană şi-au dat întâlnire la Mamaia. Bucătarii au făcut aseară spectacol la malul mării. Turiştii au avut ocazia să înveţe secrete din arta culinară de la maestrul bucătar Horia Vîrlan.
Trei bucătari iscusiţi au încercat reţete diverse, iar turiştii au avut ocazia să guste preparatele. Concursul „Hello Cuisine“ a fost organizat de Paprika TV şi Hello Events.
Carnea, aliment de bază la sârbi
Plieşkaviţa, adică un fel de hamburger sârbesc, aivar (zacuscă) sau cevapi (mici sârbeşti) sunt doar câteva dintre preparatele din bucătăria sărbească pe care turiştii au avut ocazia să le încerce. Maestrul bucătar Milorad Miloşevici a explicat câteva dintre diferenţele dintre bucătăria sârbească şi cea românească. „Bucătăria seamănă, pentru că suntem din aceeaşi zonă geografică. La noi, la sârbi, carnea ocupă un loc de cinste în meniu, iar preparatele sunt mai puţin condimentate decât cele româneşti. Spre exemplu, noi nu folosim cimbru la mititei“, a explicat bucătarul.
Legume din abundenţă la libanezi
Bucătăria libanează, în schimb, include legume din abundenţă. Bucătarii gătesc doar cu ulei de măsline. Bucătarul Ahmed Mahmoud a pregătit în faţa turiştilor un muşchi de vită cu sos de rodie, ca înlocuitor pentru zeama de lămâie. Libanezii folosesc mentă, pătrunjel, năut, fasole, vinete, castraveţi. Turiştii au avut ocazia să încerce şi tradiţionala salată libaneză - taboulé, dar şi humus, adică pastă de năut. Bucătarul nu s-a lăsat încumetat să destăinuie câteva dintre secretele bucătăriei libaneze. „Noi folosim condimente care nu se găsesc în România“, a ţinut să precizeze maestrul bucătar, subliniind unicit