De-a lungul timpului, companiile producatoare au exploatat la maximum pasiunea oamenilor pentru ciocolata. Poate cel mai consumat si popular desert, ciocolata ne poate influenta pozitiv sanatatea, sustin specialistii. Ba mai mult, lumea ciocolatei ascunde multe lucruri fascinante pe care ar trebui sa le cunoastem.
Iata cateva dintre acestea, conform Listverse:
Sclavia
Multi dintre fermierii cu plantatii de arbori de cacao se folosesc de sclavi-copii, numai in Africa 56-72 de milioane de minori fiind pacaliti pentru a lucra in cadrul acestor ferme. Initial, li se spune ca vor fi remunerati pentru munca depusa, insa mai apoi ei au parte de un tratament inuman. Nu au niciun fel de drepturi, nu sunt platiti, nici macar nu gusta din produsele rezultate din munca lor.
Cand ciocolata nu prea e ciocolata
Multe produse contin un procent foarte mic de cacao. Standardele cu privire la procentul de "ciocolata reala" pe care trebuie sa il contina un produs din aceasta categorie este diferit in functie de tara. Conform statisticilor, Marea Britanie "ar detine" ciocolata cu cel mai mare continut de unt de cacao.
Ciocolata cu lapte
Ciocolata neagra castiga din ce in ce mai multa popularitate, fiind binecunoscute avantajele asupra sanatatii noastre. Cu toate astea, ciocolata cu lapte isi mentine deocamdata pozitia fruntasa in preferintele oamenilor.
Prima inventie care implica si untul de cacao presupunea amestecarea untului de cacao cu saruri pentru a-i atenua gustul amar. Rezultatul era cunoscut drept cacaoa olandeza. Ciocolata cu lapte a fost inventata in 1875, din amestecul acestei pudre cu lapte condensat indulcit.
Ciocolata, ca moneda de schimb
Aztecii si mayasii pretuiau atat de mult boabele de cacao incat le foloseau ca moneda de schimb. Astfel, cu 10 boabe de c