Legumele, fructele şi celelalte alimente permise trebuie combinate, astfel încât să asigure necesarul zilnic de nutrienţi al organismului Dieta vegetariană este preferată de tot mai
Legumele, fructele şi celelalte alimente permise trebuie combinate, astfel încât să asigure necesarul zilnic de nutrienţi al organismului
Dieta vegetariană este preferată de tot mai multe persoane care aleg să renunţe la produsele din carne în favoarea legumelor, a fructelor şi, în unele cazuri, a lactatelor. Însă, în momentul în care se apelează la un regim alimentar vegetarian, fără a se ţine cont de faptul că organismul are nevoie de vitaminele şi proteinele din carne, problemele de sănătate nu întârzie să apară.
Un regim alimentar fără carne nu presupune neapărat lipsa grăsimilor. Din acest motiv, medicul nutriţionist Wynnie Chan, citat de iVillage, a conceput un plan alimentar special pentru vegetarieni. Potrivit acestuia, o dietă corectă şi sănătoasă trebuie să însumeze aproximativ 1.400 de calorii şi să fie formată din mese mici şi dese, astfel încât să nu resimţim senzaţia de foame.
Legumele, fructele şi celelalte alimente permise vegetarienilor trebuie alese cu grijă, astfel încât să asigure necesarul de nutrienţi de care organismul nostru are nevoie pentru a putea funcţiona la cote maxime.
Două pahare de vin pe săptămână
De-a lungul săptămânii sunt permise şi mici răsfăţuri culinare, ţinând însă cont de mărimea porţiei şi de caloriile conţinute. Astfel, se pot bea două pahare de vin pe săptămână, acestea însumând 93 de calorii, 48 grame de ciocolată (ciocolată cu lapte - 250 calorii, 15 grame grăsime; ciocolată simplă - 245 calorii, 13 grame grăsime) şi o felie de tort (70 de grame) sau o prăjitură (prăjitură cu fructe - 254 calorii, 11 grame grăsime; prăjitură cu ciocolată - 319 calorii, 20 grame grăsime; ruladă - 193 calorii).
An