De la şase şi până la 14 aditivi alimentari au fost identificaţi în compoziţia mezelurilor studiate de specialiştii de la Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, informează Adevărul.ro.
Autorii studiului au verificat 61 de etichete ale sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piaţa românească şi au constatat că peste 50% din ele conţin minim şase E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a căror eticheta a fost studiată au în compoziţie zece E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri. Nu a exista produs studiat, care să nu conţina niciun E, după cum a reieşit în urma studiului.
Lista produselor studiate
Peste 9 aditivi
Salam de şuncă Ţărănesc (BIHARIA) - 14 E-uri
Salam Pikant (Cris Tim) - 10 E-uri
Salam de porc (Cris Tim) - 10 E-uri
Salam Italian (Cris Tim) - 10 E-uri
Salami Duo - salam in cascaval, salam nature (Zimbo) - 9 E-uri
Salam de casă Extra (Aldis) - 9 E-uri
Salam de vară (Cris Tim) - 9 E-uri
Salam CARO Sandwich (Caroli) - 9 E-uri
Salam de şunca ţărănesc (Aldis) - 9 E-uri
Lista mezelurilor cu 8 şi 7 aditivi
Salam (Baroni) - 8 E-uri
Salam uscat (Cris Tim) - 8 E-uri
Salam de Casa (Cris Tim) - 8 E-uri
Salam Victoria (Campofrio) - 8 E-uri
Salam cu şuncă tărănească (Cris Tim) - 8 E-uri
Salam de casa Extra - Matache Macelarul (Cris Tim) - 8 E-uri
Salam italian rustic (Maestro) - 8 E-uri
Salam cu şuncă tărănească (Maestro) - 8 E-uri
Salam de vară extra (Aldis) - 8 E-uri
Salam Montana (ALPINIA) - 8 E-uri
Salam Rustic (C+C) - 7 E-uri
Salam de vară (Maestro) - 7 E-uri
Salam ardelenesc (Cris Tim) - 7 E-uri
Salam vară (Campofrio) - 7 E-uri
Salam vară dublu afumat (Campofrio) - 7 E-uri
Salam Semenic (Car