Pufuleţii Bimbo constituie un produs care prin natura lui se adresează în special copiilor. Eu i-am cumpărat de la un chioşc aflat lîngă un parc pentru copii şi erau o mulţime de puşti care ronţăiau cu poftă pufuleţii. CE BEM, CE MÎNCĂM
Pufuleţii Bimbo constituie un produs care prin natura lui se adresează în special copiilor. Eu i-am cumpărat de la un chioşc aflat lîngă un parc pentru copii şi erau o mulţime de puşti care ronţăiau cu poftă pufuleţii.
Părinţii care au cumpărat pufuleţii nu s-au uitat la altceva decît la preţ, fără să se gîndească la sănătatea copiilor lor. Dacă citeau şi eticheta ar fi văzut că au în compoziţie mălai, zahăr, glucoză, coloranţi sintetici E 102 tartrazină, E 124 roşu ponceau 4R, E 133 albastru brilliant şi arome identic naturale (n.r. – artificiale). Valoarea calorică este de 224 kcal/30g produs, o pungă avînd 50 de grame.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.
Produsul conţine o serie de aditivi alimentari foarte periculoşi, în special E 102, E 124, incriminaţi în declanşarea sindromului ADHD (hiperactivitate şi deficienţă de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinită, urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene.
E 102 alterează percepţia şi comportamentul, producînd stări de confuzie. Roşu Ponceau, E 124, are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp. Nici consumul de E 133 nu este lipsit de riscuri. O doză mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstricţie şi desctrucţii cromozo