Un bucureştean susţine că nu i s-a dat voie să achite o nota de plată de 75 de lei cu cardul într-un restaurant din Galaţi. Sursa: SHUTTERSTOCK
Cristian T., un bucureştean în vârstă de 36 de ani, îl acuză pe un ospătar al restaurantului Pescăruş, din Galaţi, că nu i-a permis să achite consumaţia cu cardul, deşi iniţial, când a întrebat, i s-a spus că este aceptată şi această modalitate de plată. Bărbatul susţine că angajaţii restaurantului i-au spus că valoarea consumaţiei lui este prea mică pentru a achita cu cardul.
De cealaltă parte, patronul restaurantului Pescăruş spune că plata cu cardul se acceptă indiferent de cât consumă o persoană şi nu înţelege de ce un angajat al său a putut să-i refuze acest drept unui client.
"Mi s-a spus că îi costă prea mult comisionul la tranzacţii"
"În prima săptămână a lunii august am avut o delegaţie în Galaţi. După ce mi-am rezolvat treburile am fost să iau masa la restaurantul Pescăruş, local aflat pe faleza Dunării. Nu mai aveam foarte mulţi bani lichizi, aşa că am întrebat dacă este acceptată plata cu cardul şi mi s-a spus că da. M-am aşezat la masă, am mâncat ceva şi am băut o cafea. Aveam de achitat în jur de 75 de lei", îşi aminteşte Cristian T. Însă, când bărbatul a vrut să plătească nota cu cardul, i s-a spus că nu poate să achite decât cash pentru că nota nu depăşeşte 100 de lei.
"I-am întrebat care e motivul şi mi s-a răspuns că e un ordin de la patron să nu mai accepte pentru că îi costă prea mult comisionul pe tranzacţie. Am rămas uluit de această explicaţie. Mi s-a refuzat abuziv plata cu cardul", afirmă Cristian.
El crede că motivul real pentru care i s-a refuzat plata cu cardul are mai degrabă legătură cu fapul că ospătarului îi era teamă că o să rămână fără bacşiş. În cele din urmă, tânărul a ales să mai consume de încă 25 de lei pentru a putea ac