Potrivit nutriţioniştilor, cele mai sănătoase surse de apă sunt cele situate cât mai departe de oraş, de preferat în munţi.
Apa este singurul lichid care hidratează organismul şi potoleşte setea, asigurând totodată şi un aport semnificativ de minerale.
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să citim cu atenţie eticheta de fiecare dată când cumpărăm apă îmbuteliată de la o firmă necunoscută. Apa de calitate ar trebui să aibă specificat pe etichetă izvorul de la care provine şi producătorul. Dacă este amintit doar cel din urmă este posibil să fie colectată de la o sursă aflată în apropierea oraşului. Prin urmare, chiar dacă trecut printr-un proces de filtrare, apa poate fi încărcată cu impurităţi.
Potrivit nutriţioniştilor, cea mai bună apă de băut trebuie să provină de la izvoare cunoscute, care se găsesc în munţi unde gradul de poluare este foarte scăzut. În general, o astfel de apă este comercializată de producători renumiţi, precum: Izvorul Minunilor, Borsec, Carpatina, Izvorul Alb, Dorna, Tuşnad şi Bucovina.
Calciul şi clorul din apă, nocive
În general, apa care provine de la surse aflate în oraş sau în apropierea acestuia este îmbogăţită cu calciu, magneziu şi cu clorură de sodiu care, de altfel, îi dau şi gustul sălciu. În plus, în cele mai multe cazuri, cantitatea de clor pe care o conţine este peste doza recomandată, favorizând apariţia pietrelor la rinichi. Specialiştii spun că acest tip de apă este la fel de nocivă ca apa de la robinet. În cazul acesteia din urmă filtrele prin care este trecută nu îndepărtează toate impurităţile, precum plumbul, bacteriile şi pesticidele. În plus, apa de la robinet conţine la fel de mult mult clor, din cauza căruia pot apărea probleme digestive, precum ulcerul.
Apă minerală plată sau carbogazoasă?
Cele mai multe persoane preferă apa plată, care este tot o apă mine