Un grup de oameni de ştiinţă americani au constatat că merele, perele şi fructele de pădure ajută la prevenirea diabetului de tip 2. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat 200. 000 de persoane, informează Huffington Post.
Pe parcursul cercetării s-a observat că persoanele care includeau în dieta zilnică aceste alimente prezentau un risc scăzut de a suferi de această boală, care afectează un miliard de persoane la nivel mondial.
Experţii sunt de părere că antioxidanţii conţinuţi de aceste fructe au capacitatea de a regla nivelul glicemiei din sânge, fapt ce diminuează predispoziţia la diabet de tip 2.
Voluntarii incluşi în cercetare trebuiau să completeze, periodic, o listă cu alimentele care făceau parte din regimul lor alimentar. În plus, aceştia erau supuşi mai multor analize pentru a se vedea cum influenţează dieta apariţia acestei afecţiuni.
Un grup de oameni de ştiinţă americani au constatat că merele, perele şi fructele de pădure ajută la prevenirea diabetului de tip 2. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat 200. 000 de persoane, informează Huffington Post.
Pe parcursul cercetării s-a observat că persoanele care includeau în dieta zilnică aceste alimente prezentau un risc scăzut de a suferi de această boală, care afectează un miliard de persoane la nivel mondial.
Experţii sunt de părere că antioxidanţii conţinuţi de aceste fructe au capacitatea de a regla nivelul glicemiei din sânge, fapt ce diminuează predispoziţia la diabet de tip 2.
Voluntarii incluşi în cercetare trebuiau să completeze, periodic, o listă cu alimentele care făceau parte din regimul lor alimentar. În plus, aceştia erau supuşi mai multor analize pentru a se vedea cum influenţează dieta apariţia acestei afecţiuni.