Ursuleţii, partenerii mei de joacă, sunt invitaţii mei la masă. Astăzi am să pregătesc ceva pentru ei. Cum căpşunele din curte îmi fac cu ochiul, cred că aş putea să le folosesc pentru un desert. Doctorul spune că "sunt bogate în fenoli, la fel ca toate fructele de pădure. Aceştia sunt antioxidanţi puternici care ajută la protecţia structurii celulelor în organism". Trecând peste aceste lucruri pe care nu le prea înţeleg, mie îmi plac foarte mult căpşunele, aşa că, la treabă!
REŢETE PENTRU PITICI, URSULEŢI, DAR ŞI VOINICI
O spumă de căpşune? Aş avea nevoie de 200 g fructe, două albuşuri, 200 g zahăr şi un plic de zahăr vanilinat. Ar trebui să bat albuşul spumă (oare m-aş descurca?), să adaug zahărul şi zahărul vanilinat şi să bat din nou până se întăreşte. Căpşunele le-aş putea pasa cu o furculiţă şi apoi să le adaug peste albuşul bătut spumă. Ar trebui apoi să le las puţin în frigider şi înainte de servire le-aş orna cu felioare de căpşune, frişcă şi o frunză de mentă. Sau să fac un tort de căpşune? Aici cred că aş avea nevoie de ajutorul mamei. Să vedem de ce aş avea nevoie... Pentru blat mi-ar trebui trei ouă, două plicuri cu zahăr vanilinat, 220 g zahăr, 50 g făină, 50 g amidon, o jumătate de pachet de praf de copt, o lingură de cacao şi puţină sare.
Pentru cremă mi-ar fi necesare 750 ml lapte, un plic de gelatină granule, 400 ml frişcă şi zahăr după gust. Pentru umplut: 500 g căpşune. Aş bate albuşurile cu zahărul, zahărul vanilinat şi sarea, apoi aş adăuga gălbenuşurile pe rând, iar la sfârşit făina amestecată cu amidonul, praful de copt şi cacaua. Mama mi-ar căptuşi tava cu hârtie de copt şi ar turna compoziţia, apoi ar introduce tava în cuptor (cu focul nu mă joc!).
Pentru cremă aş înmuia gelatina, aş topi-o pe baie de aburi, apoi aş adăuga iaurtul scurs lingură cu lingură, frişca bătută şi aş băga totul în frigide