Tânărul are 17 ani şi doar un metru şi jumătate înălţime, dar asta nu îl împiedică să câştige inimile tuturor clienţilor pe care îi serveşte. Pe lângă practica pe care o face la un restaurant din centrul oraşului, Florin lucrează cu ziua pentru a se întreţine pe el şi pe fratele lui. Tatăl său a murit, iar mama este plecată în străinătate.
PROFIL
Născut: 28.10.1993
Studii: Elev Liceul Henri Coandă
Carieră: Ospătar-bucătar
Familie: Un frate
Florin este din localitatea timişeană Urseni. Băiatul recunoaşte că a fost un elev mediu, reuşind în clasele mici să obţină rezultate destul de bune. Când a mai crescut, tânărul a început să lucreze şi în gospodărie, iar când a terminat clasa a opta, tatăl său i-a recomandat să meargă la Liceul Silvic, deşi el vroia să meargă la Henri Coandă ca şi cofetar-bucătar. „La Liceul Silvic nu au fost suficienţi copii ca să se facă o clasă aşa că am ajuns tot unde am vrut eu iniţial, ca şi cofetar-bucătar”, a spus tânărul, care este elev în clasa a 11-a la Liceul Henri Coandă din Timişoara.
Încă din clasa a noua, diriginta l-a dus pe Florin, dar şi pe alţi colegi ai săi, la un restaurant unde a făcut practica de specialitate. În urmă cu un an, tânărul a vrut să facă practică la un restaurant din centrul Timişoarei, iar patronul l-a primit cu drag. „Am început la bucătărie, colegii m-au învăţat cum să ţin farfuriile. După aceea m-a scos pe terasă”, a povestit tânărul. Toţi se mirau de înălţimea lui Florin. „La început a fost mai greu până m-am obişnuit. Toţi se mirau şi credeau că am 10-11 ani. Niciodată nu am avut de suferit din cauza înălţimii”, a povestit Florin.
Atracţia restaurantului
Micuţul ospătar vrea să fie cel mai bun în domeniul său, iar pentru asta este dispus să facă eforturi. Printre mesele restaurantului la care îşi face practica, Florin este o mică vedetă pentru clie