Patru tineri americani au pus bazele mişcării "Locavore", care încurajează consumul produselor locale, pentru a reduce poluarea provocată de transportul unor alimente importate de la mii de Patru tineri americani au pus bazele mişcării "Locavore", care încurajează consumul produselor locale, pentru a reduce poluarea provocată de transportul unor alimente importate de la mii de kilometri depărtare.
V-aţi gândit vreodată că, dacă mâncaţi fructe şi legume produse în zona unde locuiţi, protejaţi mediul şi faceţi economie de resurse? Dacă nu, încă nu e timpul pierdut! În întreaga lume, noul curent le propune tuturor să protejeze natura mâncând numai hrană produsă local. Cunoscuţi drept "locavores", oamenii care vor să se hrănească numai cu produse locale nici nu intră în supermarketuri.
Dacă în urmă cu câteva sute de ani fiecare pământean folosea drept hrană produsele obţinute pe lângă casă, odată cu dezvoltarea mijloacelor de transport acest lucru nu se mai întâmplă. Acum, hrana noastră e adusă de la mii de kilometri distanţă.
Specialiştii în resurse energetice spun că globalizarea hranei are consecinţe grave, nu numai asupra sănătăţii, ci şi asupra mediului. Adusă cu avionul sau vaporul, de pe alte continente, hrana îşi pierde din vitamine, iar pentru a fi conservată ea e "injectată" cu substanţe care să-i dea aspect de proaspăt.
Patru tineri s-au înrolat în lupta împotriva poluării
Jen Maiser, Jessica Prentice, Sage Van Wige şi DeDe Sampson sunt cei patru tineri americani care au observat că anumite alimente parcurg distanţe extrem de mari până să ajungă la noi în farfurie.
Prin aceste plimbări, hrana măreşte efectul încălzirii globale şi, în plus, falimentează fermele locale. Cei patru lucrează în domeniul culinar şi folosesc pentru gătit numai ingrediente locale. Pentru a-i convinge pe cât mai mulţi oame