Pesticidele au fost introduse în grădinărit acum 70 de ani, dând startul noii ere a agriculturii, care permite oamenilor din toate colţurile lumii să mănânce orice fruct sau legumă doresc.
Business Insider prezintă, însă, o listă a celor mai nocive 12 fructe şi legume, din punct de vedere al numărului de pesticide conţinut. Totuşi, sursa nu uită să enumere şi avantajele fiecărui fruct sau legumă în parte.
12. STRUGURII. Conţin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri conţin substanţe cancerigene, conform sursei. Strugurii uşurează constipaţia, astmul, problemele de inimă şi migrenele.
11. NECTARINELE. Conţin 33 de pesticide, dintre care şapte cancerigene. 32,3% dintre nectarine conţin substanţe cancerigene. Nectarinele previn bolile de inimă, degenerarea maculară şi cancerul (cele netratate).
10. CARTOFII. Conţin 37 de pesticide, dintre care şapte cancerigene. Totuşi, cantitatea acestora din urmă este neglijabilă. Cartofii ajută la creşterea în greutate, digestie, îngrijirea pielii şi reumatism.
9. MERELE. Conţin 42 de pesticide, dintre care şapte cancerigene. 87,9% dintre mere conţin substanţe cancerigene. Merele ajută astmul, creşterea în greutate, colesteroul şi diabetul.
8. VARZACREAŢĂ. Conţine 46 de pesticide, dintre care nouă cancerigene. În medie, 65% dintre aceste legume conţin substanţe cancerigene. Varza creaţă ajută funcţia tiroidă, colesteroul şi presiunea sangvină.
7. SPANACUL. Coţine 48 de pesticide, dintre care opt cancerigene. În medie, 75% dintre aceste legume conţin substanţe cancerigene. Spanacul ajută vedere, funcţiile inimii şi ale aparatului gastrointestinal.
6. ARDEIIGRAŞI. Conţin 49 de pesticide, dintre care 11 cancerigene. 33,8% dintre ardei conţin substanţe cancerigene. Ardeii graşi îmbunătăţesc vederea şi împiedică forma