Canibalii au decretat ca japonezii sunt cei mai deliciosi • Conform spuselor canibalilor, carnea japonezilor este in topul preferintelor • Acestia considera caucazienii ca avand o carne tare si sarata, in timp ce carnea japonezilor este mult mai gustoasa
Fotograful italian Iago Corazza s-a aventurat in jungla din Papua Noua - Guinee pentru a surprinde cat mai fidel ritualurile canibalilor din aceasta zona. Fotografiile realizate in acest cadru salbatic au fost transpuse pe hartie, in cartea "Ultimii papua", care poate fi procurata contra unei sume de 39 Euro.
"Aici inca exista oameni care pot descrie gustul carnii de om", a povestit fascinat fotograful italian. Antropologul Olga Ammann scrie in aceasta carte ca acest gust este diferit in functie de rasa umana. Conform spuselor canibalilor, carnea japonezilor este in topul preferintelor. Acestia considera caucazienii ca avand o carne tare si sarata, in timp ce carnea japonezilor este mult mai gustoasa. Totusi, cea mai delicioasa carne este considerata a fi cea a sotiilor, ceea ce inseamna ca familia nu primeaza in fata delicateselor culinare. Pe aceasta insula situata in vestul Oceanului Pacific, la nord de Australia si la est de Indonezia, canibalismul a fost interzis in urma cu 50 de ani, dar se pare ca inca mai exista triburi care consuma carne de om. Una dintre dovezile care sustin aceasta ipoteza este si faptul ca boala Kuru este inca prezenta printre unii locuitori ai insulei Papua - Noua Guinee. Boala Kuru este o infectie lenta, semnalata in anii 1950 la triburile din Papua - Noua Guinee, practicanti ai canibalismului, fiind cauzata de un agent infectios deosebit, virion, care se manifesta prin tulburari de mers, printr-o absenta a coordonarii miscarilor, printr-o tremuratura a corpului si, in final, prin dementa.
Canibalii au decretat ca japonez