Transformati somonul intr-un festin de arome cu aceasta glazura simpla. In cazul in care v-a mai ramas glazura, puteti foarte bine sa o folositi la o salata de sezon potrivita pentru acest somon delicios. somon cu glazura de otet balsamic
Sursa imagine: express.co.uk
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline
4 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura de vin alb
85 de ml de otet balsamic
2 linguri de mustar de Dijon
Sare si piper negru proaspat macinat
1 lingura de oregano proaspat, tocat marunt
6 fileuri de somon de marime medie
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 – 200 grade C.
Intr-o tava puneti o foaie de copt.
Puneti intr-o craticioara usturoiul zdrobit si lasati-l pentru trei minute, sau pana cand se inmoaie.
Adaugati vinul alb, otetul balsamic si mustarul si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Lasati pe foc acesta compozitie pentru inca trei minute, apoi indepartati-o si puneti oregano taiat marunt.
Asezati fileurile de somon in tava pe hartia de copt, si cu o pensula acoperiti-le cu glazura astfel obtinuta.
Bagati-l in cuptor si preparati-l pret de 12 minute, sau pana cand bucatile de peste se desprind usor cu o furculita.
Mai adaugati din glazura peste bucatile de peste si apo transferati-le pe un platou sau o farfurie.
Serviti-l imediat cu o salata verde proaspata sau cu vegetale de sezon.
Portia este pentru sase persoane.
Sursa: EXPRESS