Persoanele care ţin cură de slăbire şi vor să verifice câte kilograme au reuşit să dea jos nu ar trebui să apeleze la cântar, care este înşelător, ci la centimetru, atrag atenţia specialiştii.
„O persoană care este în proces de a se îngrăşa nu îşi dă seama decât după câteva luni că are probleme cu greutatea. Oamenii se culpabilizează din cauza că mănâncă mult, spun că sunt foarte pofticioşi. Prin urmare, consumă de toate la ore nepermise. Problema reală e faptul că sar peste mese în timpul zilei”, a explicat medicul nutriţionist SimonaTivadar, invitată la „Adevărul Live”.
În opinia acesteia, organismul trebuie privit ca o maşinărie, alimentarea fiind necesară odată la patru ore. Pe lângă respectarea acestei periodicităţi, masa de dimineaţă nu ar trebui lăsată deoparte.
Micul dejun nu trebuie transformat într-un festin
„Este greşit să transformăm masa de dimineaţă într-un festin. O masă consistentă de prânz, spre exemplu, va epuiza pancreasul la fel ca un baton dulce. Oamenii care nu mestecă foarte bine sunt cei care au tendinţa să mănânce din nou, după puţin timp. Mai precis, 40% din saţietatea noastră este cerebrală, iar 60% este gastrică”, a declarat Tivadar.
Dacă dimineaţa arderile sunt maxime, începând cu ora 14, metabolismul devine din ce în ce mai lent, iar spre seară este recomandată evitarea meselor consistente.
„Curele de înfometare, săritul peste mese slăbesc masa musculară a organismului şi pot provoca probleme cu miocardul”, a completat medicul nutriţionist.
Ce e interzis şi ce nu în diete
Curele de slăbire, la care foarte mulţi apelează în această perioadă pentru a scăpa de kilogramele în plus, în niciun caz nu ar trebui să cuprindă alimente precum nucile, alunele sau fisticul. În schimb, în aceste regimuri ar trebui să se regăsească lactatele, carnea, ouăle şi fructele.