• Noul an aduce un val de scumpiri drastice la alimentele de baza si o parte din servicii • Producatorii din Industria Alimentara anunta majorari importante la alimentele de baza, precum carnea si painea • Comerciantii, la randul lor, cresc preturile datorita adaosului comercial, de cele mai multe ori nejustificat, astfel ca se anunta scumpiri de aproape 40 la suta la alimente
Noul Cod Fiscal prevede, de asemenea, noi taxe ."Ne vedem nevoiti sa crestem preturile la carne si produsele din carne ca rezultat al scumpirii furajelor din octombrie-noiembrie 2007, cand pretul porumbului a crescut cu 40-60 la suta", a declarat Corneliu Rosu, directorul SC Avicola SA
Noul an aduce un val de scumpiri importante, de la alimentele de baza, pana la asigurari si o parte din servicii. Astfel, iesenii vor scoate mai multi bani din buzunar pentru carne, lapte, paine, gaze naturale, electricitate. Noul Cod Fiscal prevede, de asemenea, noi taxe. De la intai ianuarie, toti angajatii trebuie sa-si plateasca contributiile de asigurari pentru intregul venit brut, nu numai pentru salariul de baza, ca pana acum. Reprezentantii sindicatelor din Industria Alimentara anunta majorari importante la alimentele de baza, precum carnea si painea. "Carnea si produsele lactate au fost tinute sub presiune in aceasta perioada, dar se vor scumpi la inceputul anului. Principalele cauze sunt cresterea Euro, care scumpeste produsele din importuri, dar si lipsa furajelor pentru animale", a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara. Producatorii de lapte si produse lactate anunta o majorare a preturilor cu 10-15 la suta. De asemenea, producatorii de carne si produse din carne anunta scumpiri cu cel putin 25 la suta la produsele specifice. Acestia sustin ca sunt nevoiti sa scumpeasca produsele din carne din cauza scumpirii