CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Orice s-ar adăuga intr-o margarină, efectele nocive ale grăsimilor şi ale uleiurilor interesterificate nu pot fi anulate. E şi cazul Rama Olivo, in care uleiul de măsline e neinsemnat şi rafinat.
CE BEM, CE MĂNCĂM - Coloranţii folosiţi dau impresia de natural, dar sunt sintetici
Au adăugat căţiva stropi de ulei de măsline (rafinat şi virgin) ca să dea impresia că Rama Olivo este o margarină bună. Numai că are in compoziţie aceleaşi uleiuri şi grăsimi vegetale interesterificate, care provoacă o serie de probleme la nivelul intregului organism.
Rama Olivo este o "grăsime vegetală tartinabilă cu 48% conţinut de grăsime". In compoziţia acestei margarine intră: "apă, uleiuri vegetale şi grăsimi vegetale interesterificate, amestec de ulei de măsline rafinat şi virgin (7%), emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi (E 471), lecitină(E 322), sare (0,3%), aromă, acidifiant (acid citric E 330), coloranţi (anatto E 160b, curcumină E 100), vitamine (A şi D3). Conţinut de grăsime 48%".
Dacă consumaţi 100 de grame din acest produs, organismul dvs. va acumula 432 kcal/1.775 Kj, 48 g lipide, din care acizi graşi saturaţi 16 g. In dreptul proteinelor, glucidelor şi fibrelor, producătorul a trecut cifra zero, semn că, de fapt, in organismul nostru ajung numai grăsimi. Pe lăngă acestea, margarina a fost "imbogăţită" cu "vitamina A 800 μg, vitamina D3 7,5 μg, vitamina E 7 mg".
ANALIZĂ. Rama Olivo este un amestec de grăsimi artificiale uleiurile şi grăsimile vegetale interesterificate , ulei vegetal de măsline rafinat şi virgin in cantitate aproape nesemnificativă in raport cu grăsimile interesterificate şi o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, acidifianţilor, coloranţilor. Prin procesul chimic de interesterificare, acizii graşi din lipidele naturale sunt