Gabi Georgiu, un tânăr de doar 24 de ani din Cluj-Napoca, este primul Head Chef Sushi din România. A primit acest tilu la începutul lunii martie, după ce a participat la World Sushi Cup, competiţie desfăşurată chiar în ţara de origine a sushi-ului, Japonia.
A câştigat aprecierea juriului cu o reţetă de sushi în care a folosit usturoi şi caşcaval din Ardeal. Denumirea lui, "Dracula Roll".
Gabi Georgiu a fost cel mai tânăr participant şi a concurat împotriva altor 12 participanţi din afara Japoniei. Înainte să participe, tânărul clujean a trebuit să treacă de un alt concurs, în urma căruia a fost selectat.
Mentorul său, Tsuchiya Naofumi, l-a învăţat timp de şapte ani arta culinară.
"Ideea de a folosi caşcaval şi usturoi a fost a noastră, am vrut să folosim ceva special. De obicei nu se foloseşte aşa ceva. Pentru japonezi a fost o idee <
Numele Dracula, dar şi Transilvania, sunt cunoscute în Japonia, însă japonezii nu ştiu exact unde se află pe hartă.
"A fost greu să înţeleg tot ce trebuie făcut în stil japonez, pentru că totul trebuie făcut cu multă atenţie. Sushi e o combinaţie între peşte, orez, sos de soia, wasabi şi ghimbir. Unii cred că e doar peşte crud, iar din această cauză sunt reticenţi în a mânca sushi", a explicat Gabi Georgiu.
Cei doi bucătari recunosc că, la început, clujenii au fost reticenţi. Acum însă, mâncarea japoneză are tot mai mulţi fani în Cluj.