Pasionat de gătit de când se ştie, Răzvan a câştigat o bursă culinară la cea mai renumită şcoală de profil din Marea Britanie, unde va merge în luna septembrie.
Citiţi şi:
Sorin Bărbat,poliţistul care este zi de zi este pe urmele infractorilor
Virgil Cristea şi-a transformat pasiunile în adevărată artă
În bucătăria familiei Roman, totul vorbeşte despre pasiunea lui Răzvan, de la ingredintele unui prânz delicios, pregătite cu grijă, şi până la condimentele sută la sută naturale, cultivate pe terasă, în ghivece. Ar mai fi ustensilele speciale, mirosul care, cu siguranţă, dă peste cap şi cea mai ambiţioasă cură de slăbire şi zâmbetul lui Răzvan, garanţia că orice reţetă se poate transforma în festin dacă este ”asezonată” cu foarte mult suflet. ”Sunt pasionat de gătit de când mă ştiu”, spune Răzvan, care rememorează râzând şi prima lui experienţă culinară. Avea doar 5 ani, era flămând şi a fost ferm convins că poate face o mămăligă ca la carte. ”Am avut mare noroc că n-am dat foc la casă”, povesteşte acum, din postura de câştigător al Academiei Maggi şi al unei burse la Ashburton Cookery School, cea mai renumită şcoală de profil din Marea Britanie.
Prima cină, din dragoste
Prima mâncare ”serioasă” a pregătit-o la 16 ani când, îndrăgostit fiind, şi-a propus să impresioneze o fată cu o cină romantică. Atunci, a pregătit un muşchi de vită la cuptor, care a ieşit neaşteptat de bine. De mare ajutor i-a fost şi faptul că, în vara anului 1999, a lucrat pe litoral ca şi ajutor de bucătar. ”Am învăţat foarte multe, după care am rămas efectiv pasionat de gătit, de atunci gătesc zilnic. Îmi place să combin arome, să descopăr gusturi noi”, spune Răzvan, care dincolo de bucătăria unde intră cu drag îşi face cu plăcere şi meseria ”de bază”, aceea de web designer. Prietenii îi cunosc pasiunea pentru arta culinară şi sunt ”abonaţi” la