Nicolai Tand, juratul de la “Top Chef”: “Mama m-a lăsat să fac ce vreau în viaţă, dar m-a avertizat: «Dacă într-o zi o să se întâmple ceva, e pentru că tu ai vrut asta. Ia decizii, dar să răspunzi pentru ele, asumăţi-le...»“
Nicolai Tand, juratul de la “Top Chef”, spune că şi-a câştigat pâinea încă de la vârsta de 12 ani, când a rămas orfan de tată. Le-a povestit despre asta concurenţilor din acest sezon. Şi le-a mai spus şi cum a reuşit el, un român care nu ştia franceză, să ajungă de la spălător de vase la director general într-un mare restaurant din Paris. E mândru de soţia lui, Monica, şi de cei doi copii ai lor, Ilona şi Iancu, cărora le pregăteşte felurile de mâncare preferate, în fiecare duminică. Asta când nu intră în bucătărie soţia care, după spusele sale, găteşte chiar mai bine decât el. “Top Chef” continuă în această seară la Antena 1, cu un nou episod. (ora 20:30)
Nicolai Tand, juratul de la “Top Chef”, show-ul pe care-l urmăriţi în fiecare zi de luni, la Antena 1, şi proprietar al restaurantului La Cantine de Nicolai, i-a pus pe concurenţi să pregătească mai multe feluri de mâncare care îi amintesc de momentele fericite din viaţa sa. Printre altele, bucătarii au avut de pregătit un piure ca la mama acasă şi o friptură de vită. “Le-am povestit câteva momente faine din viaţa mea şi momentele astea s-au legat de mâncare. Le-am spus cum am cunoscut şi am servit staruri internaţionale, cum am avut norocul să lucrez într-o cârciumă superputernică la Paris, în care am început ca spălător de vase şi am ajuns director general şi unde am avut 40 de angajaţi eu, un român... Le-am dat să pregătească un roast beef, de exemplu, pe care să-l facă aşa cum vor ei, dar să fie gustos. Să facă şi un piure cum se face la mama acasă. Cartoful fiert trebuie pasat într-o sită, ca să se facă pulbere, pentru ca atunci când pui smântâna şi untul gras să devi