Avertismentele drastice puse pe etichete şi taxele mai mari la produsele nesănătoase ar putea fi următoarele măsuri
Creşterea excesivă în greutate a populaţiei i-a îngrijorat pe cercetătorii britanici, care susţin că măsurile de prevenţie sunt absolut necesare pentru a stopa îmbolnăvirile de obezitate. Cercetătorii spun că până acum industria alimentară s-a învârtit în cerc, promiţând reducerea sării, a grăsimilor şi a zahărului, însă, fără implicarea guvernelor, aceste măsuri nu au efect. În plus, obezitatea pare a fi cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii umane, iar consecinţele ei pot fi observate în rândul populaţiei de ambele sexe, aproape la orice vârstă. Măsurile simple luate deja de producători nu sunt suficiente, mai ales că au caracter voluntar, susţin specialiştii. Pentru ca rezultatelor lor să fie vizibile într-un timp cât mai scurt, ar trebui întărite de măsuri mai drastice, sau chiar de unele cu titlu de lege. Avertismentele drastice puse pe etichetă şi taxele mai mari la produsele nesănătoase ar putea fi primele decizii luate în acest sens, care să sporească efectele celor de reducere a ingredientelor dăunătoare.
Cercetătorii spun că lupta împotriva obezităţii este o provocare nu doar pentru lumea medicală, ci şi pentru guverne şi autorităţi naţionale. În plus, fiecare cetăţean ar trebui să aibă grijă de greutatea sa, ca o măsură nu doar estetică, ci sănătoasă. O importanţă sporită va fi acordată educării micilor consumatori cu privire la importanţa alimentaţiei, măsură care va fi luată de la vârste mici, încă din grădiniţe sau clasele primare.
Până acum au fost luate măsuri mai mult voluntare de reducere a sării, zahărului şi grăsimilor, apoi de etichetare mai explicită cu privire la ingrediente şi aportul lor într-o dietă echilibrată. O măsură mai autoritară luată de unele state din UE a fost interzicerea reclamelor la fast