Alimentele ieftine vă ajută să faceţi economii, însă cu preţul sănătăţii, avertizează nutriţioniştii din Marea Britanie. Aceştia au analizat valoarea nutriţională a mai multor categorii de alimente ieftine.
Alimentele ieftine vă ajută să faceţi economii, însă cu preţul sănătăţii, avertizează nutriţioniştii din Marea Britanie. Aceştia au analizat valoarea nutriţională a mai multor categorii de alimente ieftine. Astfel au aflat că produsele cu preţ mic au un conţinut scăzut de vitamine şi minerale, dar bogat în grăsimi şi zahăr.
“Preţul alimentelelor reflectă calitatea ingredientelor utilizate de producători. Aceştia îşi permit să pună în vânzare alimente ieftine în condiţiile în care utilizează pentru producerea lor ingrediente de slabă calitate: grăsimi, zahăr, sodiu, aditivi, potenţiatori de aromă”, avertizează nutriţioniştii citaţi de Daily Mail online. De exemplu, iaurturile ieftine analizate de nutriţionişti conţin mai mult lapte praf şi gelatină şi mai puţine fructe decât cele scumpe. Cerealele ieftine nu sunt fortificate cu vitamine, iar biscuiţii la preţ scăzut conţin grăsimi hidrogenate (margarină). Or, se ştie că margarina este vinovată de producerea bolilor cardiovasculare şi a cancerului. Nutriţioniştii britanici mai atrag atenţia că pâinea ieftină conţine în loc de făină integrală coloranţi şi conservanţi periculoşi. Sucurile naturale de fructe nu trebuie să aibă adaos de apă şi zahăr. Această condiţie nu este însă respectată de producătorii sucurilor ieftine.
Dar nutriţioniştii ne recomandă să ţinem seama nu doar de preţul alimentelor, ci şi de eticheta acestora. Eticheta este principala sursă de informaţii despre aliment, despre ingredientele lui, despre termenul de valabilitate, despre aportul de calorii, proteine, grăsimi şi zahăr.
Alimentele ieftine vă ajută să faceţi economii, însă cu preţul sănătăţii, avertizează nutr