„Festivalului Alimentului”, desfășurat astăzi în Cluj-Napoca, i-a inspirat pe studenții de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) să creeze o pâine în patru culori, care nu doar că te face să te lingi pe degete, dar este și extrem de sănătoasă. Sursa: napocanews.ro
”Pâine este obţinută la fel ca o pâine standard, doar că se înlocuieşte apa cu suc de legume - spanac, morcov, sfeclă, şi astfel apar culorile verde, portocaliu şi roşu, pe lângă alb. Fluxul tehnologic este la fel ca la orice pâine, doar se înlocuieşte apa cu sucul de legume. Gustul este puţin mai dulce, pentru că legumele influenţează acest gust. Sper să fie un producător de panificaţie interesat”, a spus studenta Carmen Soporan, cea care a prezentat pâinea.
Aproximativ 70 de studenţi ai USAMV au prezentat, în cadrul festivalului, diverse produse, ele fiind de fapt probe practice ale examenului de licenţă. Printre alte produse se numără berea cu o concentraţie de 8,5% alcool, lichiorul de măceşe cu şofran, eticheta biodegradabilă, iaurtul cu pina colada, salamul cu cartofi şi lapte.