In septembrie, londonezii au trecut printr-o noua alerta de atac terorist. Trupele speciale britanice au descins in forta intr-o cladire dintr-un cartier central al capitalei Marii Britanii, de unde emana un miros suspect care a fost imediat calificat drept efectul unei cumplite arme chimice. De fapt, era vorba de un restaurant thailandez, unde tocmai se pregatea o cratita imensa cu chili.
Pe langa cantitati considerabile de chili imblanzite doar de laptele de cocos, in gastronomia thai se mai folosesc ardei iuti, coriandru, ghimbir, lamaie verde, menta, usturoi, Kaffir limes sau muguri de bambus, toate ingrediente naturale ce fac din specialitatile thai una dintre cele mai sanatoase gastronomii.
"In bucataria thailandeza, ingredientul cel mai des folosit este totusi laptele de cocos, care mai atenueaza gustul picant al felurilor de mancare aromate. La noi, singurul care nu se pregateste cu lapte sau pulpa de cocos este Black Tiger Jungle Curry", spune Lidia Iancu, asociata la restaurantul cu specific thailandez Moods, de pe strada Petre Cretu. Totul se pregateste pe loc in bucataria thailandeza si fara grasimi, se foloseste doar uleiul de palmier sau cel de susan. Ca orice alt lucru pe care il faci cu zambetul pe buze, si mancarea thailandeza gatita si servita de bastinasii ce par mereu fericiti induce o stare de bine. Acest thai mood incearca sa-l recreeze si restaurantul ... Moods. Muzica ambientala si decoruri specifice completeaza, alaturi de meniul specific insulelor, o atmosfera exotica. Desi majoritatea clientilor sunt expati, si romanii, in proportie de 25%, gusta mancarea condimentata. Cele mai apreciate feluri de mancare sunt supa de creveti picanta si aromata (Tom Yum Goong) sau Stir-fried Chicken with basil, chili & coconut cream. Portiile se servesc in mod normal in cantitati mici, potrivite stilului delicat asiatic, insa la Moods farf