Călătoriile culinare sunt fără doar şi poate cele mai interesante experienţe. Stiluri diferite, ingrediente senzaţionale, oameni aparte, atât de diferiţi, încât poveştile lor de viaţă reprezintă de fapt câte o călătorie în sine.
Jamie Oliver a pornit mai întâi să "guste" Australia, animat de dorinţa de a împărtăşi şi altora crezul său. "Jamie's Kitchen Australia" (cele zece episoade ale seriei au fost difuzate în 2006) a fost de fapt un proiect educativ. 25 de tineri dezavantajaţi au trăit experienţa vieţii lor. Împreună cu Jamie au învăţat să gătească şi să îndeplinească dorinţele oaspeţilor care treceau pragul noului restaurant Fifteen din Melbourne. La sfârşitul stagiului-concurs, cei mai buni dintre ei au devenit bucătarii unuia dintre cele mai speciale restaurante din Australia.
AMERICAN ROAD TRIP
Cea mai recentă călătorie a gusturilor a fost însă în America. "American road trip" (realizat în 2009) este în acelaşi timp un jurnal de călătorie, dar şi unul culinar. O îmbinare fericită de senzaţii olfactive şi gustative. "Mulţi oameni cred că mâncarea americană înseamnă numai burgeri, cartofi prăjiţi, toate în porţii uriaşe. Dar este mult mai mult în această ţară.
Vreau să trec dincolo de stereotipuri şi să încerc adevăratul gust al Americii", spunea Jamie la începutul seriei. Dincolo de restaurante stilate se află acei oameni obişnuiţi, necunoscuţi, care fac însă bucătăria mult mai interesantă decât maeştrii bucătari. Preparate senzaţionale care pot fi savurate la tonetele de pe străzi, în restaurantele de la marginea autostrăzilor sau în cele cu specific etnic sau local. Jamie a gustat, s-a bucurat de noile descoperiri şi apoi le-a împărtăşit şi telespectatorilor din întreaga lume. Un alt fel de "a da mai departe", unul dintre ultimele sloganuri ale campaniei sale.
DE LA ALIGATORI LA... CEAI
În Los Ang