E-cuisine propune o reţetă pentru o friptură deosebită.
Pentru a gati mai repede aceasta friptura, dati carnea prin piper cu o zi inainte de pregatire si lasati-o in frigider.
Ingrediente
4 fripturi, muschi de vita
Incearca si Friptura de vita cu sos Creole Remoulade
2 linguri piper macinat
60 g unt
1 lingura ulei de masline
2 linguri coniac
Foloseste coniac si in Budinca de ciocolata
150 ml smantana
Mod de preparare
1. Dati fripturile prin piperul pisat. Acoperiti si lasati la frigider.
2. Incalziti untul intr-o tigaie si prajiti fripturile pe ambele parti, pentru un minut.
3. Micsorati focul si prajiti-le dupa preferinte (pana la 10 minute pentru o friptura bine facuta). Adaugati coniacul in tigaie si flambati-l, varsand putin coniac pe flacara sau aprinzandu-l cu un chibrit.
4. Lasati flacara sa se stinga. Luati tigaia de pe foc, scoateti fripturile si amestecati treptat smantana in tigaie. Serviti fripturile cu sosul cremos.
Pe eCuisine.ro găsești alte rețete savuroase
Rulada de porc cu ghimbir
Pui Mexican