Covasnenii din localitatea Turia se pregatesc sa-si doboare recordul stabilit anul trecut: un nou bulz cu branza, lung de 150 de metri. Primarul comunei, Daragus Attila, spune ca, daca anul trecut bulzul a atins 113 metri, in acest an el va fi si mai lung, iar de data aceasta uriasa mamaliga urmeaza a fi omologata, procedurile in acest sens fiind deja demarate. La bulzul cu branza vor lucra 180 de femei si 70 de barbati, iar la fiecare kilogram de mamaliga se va folosi si un kilogram de branza, cumparata de la oamenii din comuna.
Evenimentul prin care se incearca doborarea recordului este ocazionat de sarbatoarea zilelor comunei Turia, din 13-14 septembrie, insa nu este unul singular in judet. In urma cu doar trei zile, in statiunea Covasna a fost preparata o inghetata de 100 de metri lungime si 250 de kg greutate, care a fost consumata apoi de aproximativ 1.000 de localnici si vizitatori. De asemenea, acum o saptamana, la Zilele Comandaului, organizatorii au preparat un papricas din 200 de kilograme de ciuperci, iar in luna mai, la Ozun, bucatarii au facut un kurtos kalacs cu o lungime de 5 metri. In trecut, au mai fost preparate o ciorba de pastrav de peste 1.000 de litri si o spuma uriasa de zmeura.
Covasnenii din localitatea Turia se pregatesc sa-si doboare recordul stabilit anul trecut: un nou bulz cu branza, lung de 150 de metri. Primarul comunei, Daragus Attila, spune ca, daca anul trecut bulzul a atins 113 metri, in acest an el va fi si mai lung, iar de data aceasta uriasa mamaliga urmeaza a fi omologata, procedurile in acest sens fiind deja demarate. La bulzul cu branza vor lucra 180 de femei si 70 de barbati, iar la fiecare kilogram de mamaliga se va folosi si un kilogram de branza, cumparata de la oamenii din comuna.
Evenimentul prin care se incearca doborarea recordului este ocazionat de sarbatoarea zilelor comunei Turia, din 13-14