Istvan a deveni maistru brutar după ce a terminat un curs de profil organizat de Camera de Comerţ şi Industrie din Budapesta.
Profil: născut: 25 decembrie 1970, judeţul Sălaj
Studii: Şcoala de Maiştri Brutari, Camera de Comerţ şi Industrie Budapesta
Familie: Căsătorit, are un băiat
Istvan este singurul brutar cu brevet obţinut la Şcoala de maiştri brutari, un curs organizat la Camera de Comerţ şi Industrie din Budapesta. Lucrează în acest domeniu de peste 20 de ani, având o vastă experienţă în producerea diferitelor bunătăţi, de la pâine până la cozonaci şi prăjituri. „În urmă cu 21 de ani am început să lucrez la fosta întreprindere de morărit şi panificaţie din Carei, unde, la început eram un simplu ajutor brutar, iar am avansat. Am ajuns printr-o întâmplare în acest domeniu, însă cu trecerea anilor m-am îndrăgostit de meserie, iar acum nu aş renunţa la ea pentru nimic în lume”, spune maistrul.
A creat zeci de reţete unice
În cei peste 20 de ani de experienţă a muncit pentru diferite companii, iar de patru ani lucrează în brutăria Backerei Fastus, în prezent fiind şef de producţie – maistru brutar. De/a lungul timpului a reuşit să dezvolte numeroase reţete proprii. „Îmi place să încerc lucruri noi, să inventez reţete şi să le pun în practică. Când plec într-un alt oraş sau în altă ţară şi intru într-un magazin sau chiar într-o patiserie sunt atent la produse, deoarece îmi place să adun cele mai bune idei din lumea largă pe care să le folosesc pentru a-mi dezvolta cunoştinţele. Aşa am învăţat să evit cele mai multe greşeli, să ofer mereu ceva nou şi interesant consumatorilor”, spune Istvan.
Singurul brutar cu brevet
În noiembrie 2009 a absolvit cursul de maistru brutar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie din Budapesta, fiind singurul sătmărean cu un astfel de brevet.
„Cursul