Preţurile la carnea de porc vândută de ţărani în Piaţa Moldovei au crescut. Fiecare sortiment de carne a suferit o majorare cu 1 sau 2 lei. Dacă zilele trecute carnea unificată se vindea cu 16 lei, acum se vinde cu 17,5 lei, cotletul de porc se vindea cu 18 lei, iar acum preţul lui este 20 de lei pentru un kilogram. La fel s-a întâmplat şi cu şunca ce se vindea cu 8 lei pentru un kilogram, iar ieri, preţul era de 10 lei kilogramul. Preţurile mari sunt justificate, spun ţăranii, de calitatea mărfii. „Asta este carnea de la porcii crescuţi în curte nu cu chimicale cum se vinde la magazin. Dacă vreţi luaţi, dacă nu, nu”, spunea o precupeaţă. Numărul mic de pieţari se vedea cu ochiul liber, comparativ cu zilele trecute, lucru de care au profitat din plin precupeţii prezenţi. „Avem mese libere pentru că foarte mulţi veneau din zona Gologanu sau Milcovul unde drumurile sunt blocate de zăpadă şi nu au putut ajunge la piaţă. Din acest motiv sunt şi preţurile mai mari”, ne-a declarat Fănică Popa, directorul Administraţiei Pieţelor.
Până la această dată, conform datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, aproximativ 450 de porci au fost vânduţi pe tarabele din Piaţa Moldovei. Toţi au trecut prin filtrul analizelor, astfel încât carnea vândută către oameni să fie conformă din punct de vedere sanitar veterinar. Prefectul judeţului, Cătălin Popescu, spune că au existat mici dispute cu unii ţărani care doreau să-i înşele pe medicii veterinari. Aceştia încercau să aducă la vânzare, în cele două pieţe de la Adjud şi Focşani, şi alţi porci, care nu au fost testaţi la examenul trichineloscopic, pe lângă cei controlaţi. „Nu mişcă nimic fără ştirea mea. Eu vin în fiecare zi de la ora două dimineaţa şi nu intră niciun porc fără să fie controlat sanitar veterinar. Eu răspund cu libertatea mea pentru tot ceea ce