n Andreea ALDEA
Primul festival medieval care se va desfăşura în perioada 29 aprilie - 1 mai, la complexul Cetate Braşov, va reînvia nu numai tradiţiile specifice evului mediu, ci şi gastronomia caracteristică perioadei. Organizatorii „Turnirului Cavalerilor Medievali”, Primăria Braşov şi societatea Aro Palace, au pregătit patru meniuri de mâncare cavalerească: meniul principelui, al teutonului, al judelui şi al ioaniţilor. Meniul judelui este cel mai scump, costând 67 de lei. Celelalte trei reţete pot fi degustate contra sumei de 63 de lei. Denumirea mâncărurilor incluse în meniuri aminteşte de asemenea de vremuri de mult apuse.
Meniul Judelui
Din Meniul Judelui fac parte bucate precum Friptura lui Hans Becker (din muşchi de porc împănat), Salata starostelui - cu roşii şi salată verde, Mesagiu către judele Braşovului - respectiv, clătite cu dulceaţă, apă minerală de pe Pietrele lui Solomon şi vinuri roşii, precum Beciul domnesc şi Vinul cavalerului.
Meniul Principelui
Meniul Principelui e compus din Salata lui Gabriel Bethlen, formată din salată de crudităţi cu piept de pui, Turnul Aurarilor - respectiv cordon bleu, clătite cu brânză pentru Mesagiu către Contele Braşovului, apă minerală de pe Pietrele lui Solomon şi vinuri roşii.
Meniul Teutonului
Cel de al treilea meniu - al Teutonului - este format din Gustarea armurierilor - cu brânză, caş, bacon, măsline şi ardei, şalăul meuniere, care este preferatul teutonului, Turnul negru, care este prăjitura Hamburg, apă minerală de pe pietrele lui Solomon şi vinurile albe - Blanc de Roumanie, Chateau şi Tezaur de Jidvei, meniu ce costă 63 de lei.
Meniul Ioaniţilor
Meniul Ioaniţilor este format din Terina de fazan, platou mozaic al breslei măcelarilor, păstrăv haiducesc în crustă, burghinion de căprioară - al breslei ar0murierilor, t