Prăjiturica Eti Puf conţine o mulţime de aditivi alimentari, insă nu toţi ştim ce sunt, pentru că producătorul este foarte secretos. Chiar şi aşa, specialistul ne spune că desertul este contraindicat unor vaste categorii de consumatori.
Prăjiturica Eti Puf conţine o mulţime de aditivi alimentari, insă nu toţi ştim ce sunt, pentru că producătorul este foarte secretos. Chiar şi aşa, specialistul ne spune că desertul este contraindicat unor vaste categorii de consumatori.
Eti Puf este o prăjiturică atrăgătoare ca aspect şi poate convinge repede consumatorul, mai ales prin preţul extrem de atractiv. Dar să vedem ce cumpărăm: "Făină de grău, zahăr, sirop de glucoză, zahăr invertit, ulei vegetal hidrogenat, agent de creştere (gelatina vita), praline, arome (nucă de cocos), sare, amidon, cacao, emulgator(lecitină E 322), aromă identic naturală «artificială» (vanilie, ciocolată), coloranţi, agent antimicrobian (acid ascorbic E 300), regulator de aciditate (pirofosfat E 339, acid de sodiu), gumă arabică (E 414)".
ANALIZĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune despre produsul analizat că face parte din categoria celor zaharoase aerate, cu un profil nutriţional profund dezechilibrat. De asemenea, din analiza etichetei rezultă că prăjiturica are un exces de zaharuri cu absorbţie lentă şi rapidă, care im-primă o incărcătură glicemică ridicată, nocivă pentru pancreas. Produsul conţine grăsimi vegetale hidrogenate, foarte periculoase pentru sănătate. Nu se precizează natura coloranţilor. Producătorul trebuie să ştie că aceasta este o incălcare gravă a legii etichetării. Produsul mai conţine şi o intreagă gamă de aditivi alimentari din categoriaemulgatorilor, coloranţilor, regulatorilor de aciditate, ingroşătorilor ş.a. Deşi produsul nu are etichetă nutriţională, din compoziţie rezultă că are