Sarea în exces poate distruge definitiv gustul ciorbelor, supelor, sosurilor sau tocăniţelor. Se întâmplă deseori ca, atunci când gătiţi, să puneţi prea multă sare în mâncare, fie pentru că aţi adăugat condimentele de două ori, din greşeală, fie pentru că v-a „scăpat“ sarea în preparat. Nu vă faceţi griji! Există o mulţime de soluţii pentru a rezolva accidentele de acest fel.
Oricât de pricepută aţi fi ca gospodină, este imposibil ca măcar să nu fi făcut gafa de a săra prea mult un preparat. Uneori, vă treziţi într-o astfel de situaţie pentru că sarea a curs prea repede din recipientul în care este păstrată, alteori preparatul devine prea sărat din cauza combinaţiei de ingrediente, însă de cele mai multe ori mâncarea pe care o gătiţi este compromisă pentru că nu estimaţi bine cantitatea de sare de care este nevoie. Dacă recunoaşteţi că uneori vi se întâmplă şi dumneavoastră astfel de accidente, vă prezentăm trei metode pe care le puteţi aplica pentru a salva o mâncare prea sărată.
Una dintre aceste soluţii este să creşteţi volumul tuturor celorlalte ingrediente, până când cantitatea de sare este potrivită. Totuşi, se poate spune că este cea mai puţin practică metodă întrucât, cel mai probabil, aţi folosit deja toate ingredientele menţionate în reţeta originală. În plus, chiar dacă aţi mai avea ingrediente, această soluţie ar dubla timpul petrecut în bucătărie, pentru că ea ar presupune că aţi găti de două ori acelaţi preparat. Pe de altă parte, aceasta ar fi unica soluţie în situaţiile în care v-a căzut în oala cu ciorbă toată cantitatea de sare din solniţă.
Metode pentru situaţii mai puţin grave
Dacă excesul de sare nu este chiar atât de mare, incidentul îşi găseşte rezolvarea mai uşor. O soluţie ar fi să adăugaţi în mâncare cartofi cruzi tăiaţi cubuleţe căci, pe măsură ce se fierb, cartofii absorb sarea din lichidul care î