Zilnic, aproximativ şapte grame de ciocolată neagră, bogată in cacao. Iată o reţetă ieftină şi eficientă prescrisă persoanelor hipertensive. La ora actuală, cea mai răspăndită boală cronică este hipertensiunea.Â
Zilnic, aproximativ şapte grame de ciocolată neagră, bogată in cacao. Iată o reţetă ieftină şi eficientă prescrisă persoanelor hipertensive. La ora actuală, cea mai răspăndită boală cronică este hipertensiunea. Â
Cacao se inscrie intre alimentele care protejează sănătatea, numeroase studii atribuindu-i această calitate cu argumente ştiinţifice. Cel mai recent studiu aduce dovezi că acest aliment este un aliat de nădejde al persoanelor suferinde de boli de inimă.
INIMĂ. Pentru a inţelege cum se face utilă ciocolata suferinzilor de inimă trebuie să ştim că in cacao există polifenoli, substanţe antioxidante. Polifenolii fac parte din marea familie a flavonidelor, care ajută organismul să lupte contra radicalilor liberi, substanţe răspunzătoare in mare parte de degradarea celulelor. Antioxidanţii au particularităţi benefice, unice, de care ar trebui să profităm: intărzie procesul de imbătrănire şi previn bolile cardiovasculare şi cancerele.
Revenind la studii, precizăm că, pănă acum, experimentele s-au bazat pe administrarea unor doze mari de cacao. Pornind de la acest aspect, cercetătorii au fost interesaţi să ştie dacă efectele benefice asupra sănătăţii se menţin şi atunci cănd e vorba despre cantităţi realiste de cacao, aşa cum se consumă in Europa. Â
STUDIU. Un lot format din 40 de persoane cu valori ale tensiunii mai mult sau mai puţin peste cele normale au fost incluse intr-un studiu. Timp de patru luni, jumătate dintre aceste persoane au măncat zilnic 6,3 grame de ciocolată neagră (30 mg polifenoli, 30 de calorii, echivalentul a două pătrate de ciocolată). Grupa cealaltă s-a delectat cu c