Este impresionant să vezi cum a evoluat o afacere de familie în numai 50 de ani, adică într-un timp atât de scurt, încât nici nu s-a făcut schimbul biologic a două generaţii…
Este impresionant să vezi cum a evoluat o afacere de familie în numai 50 de ani, adică într-un timp atât de scurt, încât nici nu s-a făcut schimbul biologic a două generaţii… Nolte Kuchen are sediul, atelierul de creaţie, unităţile de producţie, depozitele şi un remarcabil show-room într-o zonă (în apropierea oraşului Bielefeld) în care, în mod tradiţional, se fabrică mobilă de bucătărie. În concurenţa acerbă cu alţi producători, conform principiului "Die kompetenz in sachen Qualitat" (nu cred că mai este nevoie de traducere!) George Nolte, fondatorul companiei, nu a cedat niciodată tentaţiei de a renunţa la standardul înalt de calitate în favoarea cantităţii.
Tehnologie de vărfAfacerea a pornit imediat după terminarea celei de-a doua conflagraţii mondiale, în vremuri economice grele pentru un popor şi o ţară divizate politic şi economic, aflate în riună şi având de plătit datorii de război imense. Investiţia iniţială a fost achiziţionarea unei mici unităţi de producţie la Delbruck, urmată de o a doua la Brilon.
Ambiţia tatălui (George Nolte) a fost de a utiliza adevăratele virtuţi germane ale fiului (Konrad Nolte) de a fi primul producător cu o linie de asamblare automatizată. Adăugaţi la aceasta o strategie bine gândită pe termen lung, respectul faţă de pretenţiile şi buzunarul clientului, o excelentă colaborare cu pieţele de desfacere şi veţi vedea de ce astăzi cei de la Nolte spun, cu nedisimulată mândrie, că ei se simt ca acasă oriunde în lume.
Cele două unităţi de producţie pe care le-am vizitat dispun de o tehnologie de ultimă generaţie, incluzând comandă complet computerizată, roboţi performanţi, linii de asamblare şi un terminal de liv