CE BEM, CE MĂNCĂM
Ingredientul principal este uleiul, in care producătorul a scăldat puţin usturoi granulat, şapte aditivi alimentari şi căteva alte ingrediente. Combinaţia lor poate afecta sănătatea tututor consumatorilor.
â Atenţie! - Danone, retras de la raft
E 211 este foarte periculos pentru organism
Ingredientul principal este uleiul, in care producătorul a scăldat puţin usturoi granulat, şapte aditivi alimentari şi căteva alte ingrediente. Combinaţia lor poate afecta sănătatea tututor consumatorilor.
Sos de usturoi cu pulpă de usturoi ar vrea să fie un mujdei. Numai că au fost adăugaţi atăţia aditivi alimentari, incăt produsul arată mai degrabă ca un experiment chimic. Eticheta integrală a sosului de usturoi Univer specifică urmă-toarele ingrediente: "ulei vegetal (45%), apă, cremă de usturoi (9%), muştar, zahăr, amidon modificat din porumb şi grău (E 1422, 1450), sare, granule de usturoi, regulator de aciditate (acid lactic), praf de ouă (0,18%), ulei de usturoi, conservanti (E 202 - sorbat de potasiu, E 211 - benzoat de sodiu), stabilizatori (E 412 - gumă guar, E 415 - gumă xantan), antioxidant E 385 - etilen-diamino tetraacetat de calciu disodic (EDTA)".
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune despre produs că este un sos cu un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi vegetale conţinănd o serie de aditivi alimentari, agenţi de ingroşare şi stabilizare (amidonuri modificate), gumă guar - "celebrul" E 412, antioxidant - EDTA, conservanţi E 202 şi E 211. Datorită conţinutului ridicat de ulei vegetal, produsul are o densitate calorică mare. Benzoatul de sodiu provoacă alergii şi crize de astm persoanelor sensibile. Produsul conţine şi trei surse de sodiu de care trebuie ţinut cont in contextul unei diete care să n