Autoritatea Veterinară verifică toată carnea adusă din Marea Britanie în ultima lună, dar şi fermele de porci din Arad şi Timiş, după ce a fost depistat un nou focar de pestă porcină
Autoritatea Veterinară verifică toată carnea adusă din Marea Britanie în ultima lună, dar şi fermele de porci din Arad şi Timiş, după ce a fost depistat un nou focar de pestă porcină
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sunt în alertă. Au fost luate la verificat toate livrările de carne de vită, oaie şi porc şi derivate intrate în România, în ultima lună, din Marea Britanie, după ce a fost descoperit un caz de febră aftoasă.
Pe de altă parte, pesta porcină a pus pe jar autorităţile DSVSA din judeţele Timiş şi Arad. Fermele de porci ale concernului american Smithfield, fără autorizaţie sanitar-veterinară, au primit amenzi usturătoare, fiind în prezent în carantină.
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor verifică în acest moment carnea de vită, oaie şi porc importată din Marea Britanie în ultima lună. După ce autorităţile engleze au semnalat un caz de febră aftoasă, Marea Britanie a suspendat toate exporturile de animale şi de produse derivate. Medicii veterinari din Constanţa au controlat în ultimele 48 de ore transporturile din Marea Britanie care au intrat prin porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud. Au constatat că pe cale navală nu a venit niciun transport de carne de vită din Anglia.
Carnea de pui din Marea Britanie, oprită de la vânzare
După descoperirea virusului febrei aftoase în Marea Britanie, mai multe state au luat măsuri la sfârşitul acestei săptămâni. Au fost oprite importurile de animale şi produse derivate de provenienţă britanică. În funcţie de durata acestor restricţii, impactul asupra agriculturii britanice s-ar putea dovedi important, în condiţi